Designing good life »

Masthead header

Baka ett sportigt bröd!

Kocken Jacob Wismar har tagit fram ett recept på ett Sportbröd med Quinoa som jag testade i helgen. Super enkelt och gott! Hittade inga fikon (eller tröttnade på att leta i mataffären) så jag slängde ner lite aprikoser och det fungerade lika bra!

Det bästa av allt för oss som inte har något tålamod… brödet behöver inte jäsa!!

Jacob Wismars sportbröd

 

Ett lättbakat bröd, fyllt med nyttiga fröer, quinoa & torkad frukt. Tips! Vill du ha riktig julsmak på brödet, byt brödkryddan mot samma mängd Pepparkakskrydda.

4 dl grovt rågmjöl

3 dl dinkelmjöl

0,5 dl krossat linfrö

1 dl quinoa (okokt!)

1,5 tsk salt

1 msk brödkryddor

2 tsk bikarbonat. strukna

10 torkade fikon, finhackade

2 dl solroskärnor

5 dl filmjölk

2 msk rapsolja

2 msk mörk sirap

Smörj och bröa en 1,5- liters limpform med olja. Mät upp de båda mjölsorterna, linfrö, quinoa, salt, brödkryddor och bikarbonat och häll det i bunken på OBH Nordicas köksassistent. Lägg ner fikon och solroskärnor. Tillsätt fil, olja och sirap och sätt på maskinen på låg hastighet och låt den arbeta ihop degen ordentligt till en kladdig deg. Häll degen i den smorda formen. Grädda degen i 175 grader i cirka 75 minuter, eller till en innertemperatur på 96 grader. Låt brödet svalna lite. Slå det sedan ur formen och låt det kallna under bakduk.

Din mejl visas aldrig publikt. Måste fyllas i *

*

*