Designing good life »

Masthead header

God Jul från oss!

Det har varit ett omtumlande år hos oss. Mycket lycka men också sorg. Vi saknar den karismatiske och inspirerande personen Peter Ek som lämnade oss alldeles för tidigt.   

Hoppets Stjärna och fadderbarnen var något som Peter brann för och som har smittat av sig på vår organisation. Peter åkte ner till Filippinerna varje år och i år så har hans familj precis varit där. Vi i Sverige har just nu 13 fadderbarn genom Hoppets Stjärna. Totalt har OBH Nordica 33 fadderbarn. I år fick de barnböcker och en varsin soldriven lampa från IKEA som vi hoppas kommer att fungera bra. 

Våra fadderbarn går/har gått på Hoppets Stjärnas skola i Taytay. Där går de förhoppningsvis fram till att det är dags för examen. Skolan har ca 3000 elever där dagarna är indelade i två skift. 1500 elever går på förmiddagen och 1500 elever går på eftermiddagen. 

Tyvärr så finns det inget program för de som beslutar sig att fortsätta studera i college.  OBH Nordica har då beslutat att de som vill studera vidare ska få den möjligheten vilket detta år innebär 3 st. I bilden nedan (högst upp till vänster) ser vi Roxanne, Melody och April som nu går på college. Det är fantastiskt att se att skolan fungerar och möjligheten till ett bättre liv för några barn infrias. Vad som också är inspirerande är att dessa barn vill gå i skolan. En av våra senaste tillskott är Che Che som är 21 år som trots sin ålder vill börja grundskolan. Det sorgliga är att det tagit så lång tid innan han fått möjligheten. 

Vi tipsade tidigare om Hoppfull.se där du kan köpa en meningsfull gåva och ge bort. Men det finns naturligtvis andra bra organisationer. Det viktiga är att julen handlar om att göra det lilla extra för någon/något. Det kan vara något stort eller bara något enkelt som att ta en fika med någon som du inte sett på länge. Men du, visst kan vi byta ut en julklapp till något som ger dubbel glädje och som varar längre än bara till 24 december?

Kika in hos Hoppets Stjärna för mer information. OBH Nordica har haft ett bra samarbete med dem i ca 17 år.

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR VI PÅ OBH NORDICA BLOGGEN!

 P.S Vi är tillbaka när det nya året tar fart.

FruSofie - 3 januari, 2011 - 07:18

God fortsättning till er! Hoppas att både Jul och Nyår har varit fina och att ni fått en bra start på det nya året=)

Din mejl visas aldrig publikt. Måste fyllas i *

*

*