Designing good life »

Masthead header

Månadens recept från Kalasgott: Surdegsbröd

Hur går det med ert surdegsbakande? Hoppas att ni är med på surdegsbrevet.se. Glöm inte att registrera er om ni fick en surdeg så att vi kan se var i Sverige degarna färdas. Om du inte fick tag på en deg så finns det nu några degförmedlare att kontakta.

Jennie Benjaminsson bjuder oss denna månad på ett saftigt surdegsbröd.

KALASGOTT SURDEGSBRÖD

1 stort bröd

25g Jäst
3 dl Vetesurdeg
4 dl Vatten, fingervarmt
0,5 dl Ljus Sirap
2 msk Olivolja
1 msk Salt
8-10 dl Manitoba Cream eller Vetemjöl Special

Rör ut jästen i surdegen och vattnet. Blanda ned sirapen, saltet och mjölet. Knåda degen slät och smidig. Låt jäsa övertäckt i ca 1,5 timme.
Vik ihop degen lite lätt och forma den försiktig, utan att trycka ut luften, till ett stort bröd. Låt brödet jäsa övertäckt ca 1 timma.
Grädda i nedre delen av ugnen  i 190 grader, ca 30-40 minuter. Låt brödet vila under bakduk tills det har svalnat.
Recept: Jennie Benjaminsson 

Din mejl visas aldrig publikt. Måste fyllas i *

*

*